Кой, какво, защо и как

Дигитален маркетинг

Достигайте до по-големи аудитории,

насочвайте потенциалните си клиенти,

измервайте успеха!

Свържете се с мен

С повече маркетинг канали от всякога

Ефективността не е в ограничаването на избора, а в използването на всички инструменти за постигане на реални резултати

Съдържание
(Content marketing)

Маркетинговата стратегия за съдържание е преди вашата стратегия за социални медии!

Търсачките възнаграждават бизнесите, който публикуват качествено и последователно съдържание!

Успешните PR стратегии решават въпроси, които интересуват потребителите, а не Вашия бизнес!

За да работи PPC, имате нужда от страхотно съдържание!

PPC означава Pay-per-click. Или преведено и обяснено бързо, това е плащане на кликване за интернет реклама. Използва се за привличане на трафик към уебсайтове, при който рекламодателят плаща на издател при щракване върху рекламата.

Имейл маркетинг
(Email Marketing)

Липсата на стратегия за имейл маркетинг означава да пропуснете възможностите за продажби и шанса да укрепите връзките си с клиентите.

Основните цели на имейл кампаниите са продажби (62%), ангажираност (50%), осведоменост за марката (47%) и изграждане на
лоялност (45%). (вижте DMA Marketer Email Tracker 2019)

През 2020 г. приблизително 306 милиарда имейли са били изпращани и получавани всеки ден по целия свят. Предвижда се тази цифра да нарасне до над 376 милиарда ежедневни имейли през 2025 г. Последните данни от индустрията показват, че тенденцията към мобилни устройства важи и за електронната поща:

  • през декември 2018 г. 43 % от отварянето на електронна поща е било чрез мобилни устройства.
  • отвореният дял на клиентите за електронна поща за настолни компютри е намалял до 18 % през същата година, а уеб пощата представлява 39 % от отварянията.

Въз основа на доминирането на мобилни устройства, не е изненадващо, че приложението за електронна поща iPhone е най-популярният клиент за електронна поща, който представлява 29 % от отварянето на електронна поща. Gmail беше класиран на второ място с 27 % отворен дял. Gmail е безплатна услуга за електронна поща, собственост на Google, а компанията отчете 1,5 милиарда активни потребители на Gmail по целия свят през октомври 2018 г.  – statista.com

Продажба или промоция? Как стимулирате продажбите на вашите продукти и услуги? Как вашите потребители узнават за вашите специални оферти? Как напомняте на клиентите си, че имат изоставена количка във вашия онлайн магазин?

Чрез имейл маркетинг! 

Социални мрежи
(Social media)

Какви са вашите цели?

  • повишаване на осведомеността за бранда;
  • стимулиране на трафика и продажбите от уебсайта ви;
  • генериране ангажираност около вашия бранд;
  • създаване на общност и един от основните канали за поддръжка и осведоменост на вашите клиенти.

Помислете върху горното. Всички са в социалните мрежи! За какво и защо говорите на вашите потребители?

Публикуването в социалните медии е толкова просто – точно както бихте споделили публикация в личния си профил във Facebook. Но когато става дума за продукти или услуги е добре да планирате съдържанието си предварително, вместо да създавате и публикувате съдържание спонтанно. Освен това, за да увеличите обхвата си в социалните медии, трябва да публикувате страхотно съдържание, което аудиторията ви харесва. И това трябва да става в точното време и честота.

Достигайте до аудиторията си, когато е най-вероятно тя да се ангажира с вашето съдържание!

Колкото по-добре познавате нуждите на хората на които говорите, толкова по-добро и полезно съдържание ще споделяте на вашите аудитории. Хората ще коментират публикациите ви в социалните медии, ще ви маркират в публикациите си в социалните мрежи или ще ви изпращат директни съобщения.

Разговорите, които водим в Twitter, Facebook, Google+, Instagram, YouTube и т.н.  трябва да бъдат като подаване на ръка, трябва да решават проблеми, да споделят добри думи за това, което сме замислили, което правим за хората. 

Анализирате ли кой, кога и как посещава вашия сайт чрез социалните мрежи? Как получавате по-задълбочена аналитична информация? Достигате ли до повече хора в социалните медии от миналия месец?

Рекламите в социалните медии ви позволяват да достигнете до по-широка аудитория от тази, които ви следва.

Днес платформите за социални медии са толкова мощни, че можете да посочите точно на кого да показвате рекламите си. Можете да създавате целеви аудитории въз основа на техните демографски данни, интереси, поведение и др.

Оптимизация
(SEO)

Качество на трафика

Вие продавате дрехи. Посетителите които идват на вашия сайт, насочени от Гугъл, очакват да намерят обувки. Това не е качествен трафик!

Количество трафик

Това е правилните хора да кликат на правилните места посочени от търсачките и водещи към конкретни страници от вашия сайт.

Органични резултати

Органичният трафик е всеки трафик, за който не е нужно да плащате. Съдържанието е цар!

Знаете ли, че около 85 % от потребителите не посещават сайтове, които в Гугъл търсене излизат с обозначение „реклама“?
ЗАЩОТО
Потребителите смятат, че продуктите и услугите в тези сайтове са скъпи неща, които иначе никой няма да купи.

Органично съдържание, което е полезно и стойностно за вашите клиенти, гради доверие в бранда!

Responsive (адаптивен) дизайн позволява на вашия уебсайт да се адаптира към всяко устройство, което потребителят използва. Независимо дали има достъп до вашия сайт от мобилен телефон, таблет или настолен компютър, той ще получи версията на вашия уебсайт, която е най-добра за неговото устройство.

SEO за съдържание
Включва изследване на ключови думи, писане на уникални публикации подходящи за SEO, създаване на мрежа от вътрешни и външни линкове,  изображения с подходящи „alt“ тагове и т.н.

Повече добавена стойност и още по-задълбочено съдържание

Съдържанието във вашия сайт трябва да решава проблеми или да предоставя решения за всичко, което е довело потребителя до публикацията ви. Ако това не стане, той бързо ще напусне страницата ви, а Google ще разбере, че вашето съдържание не решава ничии проблеми.